Goed Gewicht

we gaan op vakantie en nemen mee

Ken jij het nog? Het spelletje wat je deed in de auto op weg naar je vakantiebestemming ? Kleding, zwem en toiletspullen, slippers, spelletjes en boeken. Paspoort, pinpas en een verzekering voor onvoorziene omstandigheden. Wat lekkers voor onderweg en de vakantie kan beginnen. Helaas zit er voor veel vrouwen nog wel wat meer in de bagage. 

De gedachten die je thuis ook hebt. n.l. 
Nu heb ik het verdiend
Och, een keer kan geen kwaad.
Het is nu vakantie en ga nu voor gemak. 
Na de vakantie begin ik wel met gezondere keuzes. 

Verdien jij door het jaar heen niet wat lekkers op zijn tijd of is dat alleen bedoeld voor de vakantie? En och een keer, dat kan toch geen kwaad.  Hoe vaak heb je dat al gezegd. Je gaat voor gemak in de vakantie en daar hoort gezond niet bij. 

Je hebt jezelf waarschijnlijk te strenge eetregels opgelegd die je je een of twee keer per jaar mag laten gaan. Je tegoed doen aan ijs, drankjes, friet en pizza. Deze uitspattingen geven je waarschijnlijk maar heel even een prima gevoel en grote kans dat jij je schuldig voelt.

Je beloofd jezelf dat je na de vakantie weer begint met gezondere keuzes te maken.  Sta je volgend jaar   weer op hetzelfde kruispunt? 

Zou jij niet liever het hele jaar door genieten van lekker eten. Geen strenge regels en ook in je vakantie ontspannen met je eten om gaan.  Geen schuldgevoel bij een sorbet met slagroom of een lekker stuk Franse kaas met een stokbroodje en een goed glas wijn. 

Geen strenge regels meer voor jou maar lekker genieten van wat jij lekker vindt en toch een gezond gewicht behalen.