Goed Gewicht

Wat zou jij het liefste willen ?

Wat zou jij het allerliefste willen?

Deze vraag stel ik tijdens ons kennismakingsgesprek aan alle mensen die voor het eerst bij mij in de praktijk komen. Wat denk je ? Ja inderdaad er wordt vaak gezegd “ik wil graag zoveel kg afvallen “ maar het meest hoor ik “Ik zou willen dat ik meer rust  had, dat ik het niet zo druk had, dat de onrust uit mijn lijf gaat “.  Rust, druk, onrust. Herken jij jezelf hier ook in? Waar heb je het dan toch zo druk mee? Je loopt achter jezelf aan, je doet van alles en op het einde van de dag lig je weer als een uitgewrongen doek op de bank met het gevoel dat je weer niets hebt gedaan en een onrustig ontevreden gevoel bekruipt je. De chocolade en chips liggen op de loer.

LEKKER IN BALANS IN EEN DAG is een dag waar jij o.a. inzicht krijgt hoe het komt dat chips en chocolade op de loer liggen zodat je daar niet meer bang voor hoeft te zijn.

Wat zou het heerlijk zijn als je lekker de dag doorkomt, je dingen doet die er staan, af en toe rust neemt en ’s avonds nog energie overhebt.

Energie overhebben om te doen wat jij echt heel graag wil. dat waar jij weer energie van krijgt. Ja echt het kan en jij kunt het ook.

Gewoon nu beginnen met stuk papier en een pen. Gewoon even gaan zitten. Ja, maak eens tijd om tijd te maken. Gewoon gaan zitten en eens opschrijven wat je vandaag allemaal wil doen. Of zijn er ook dingen die moeten ? Die zijn er natuurlijk altijd. Als jij een baan hebt met opdrachten dan moet dat gewoon. Heb je kinderen die naar school moeten en ook graag willen eten dan zal je daar ook voor moeten zorgen. Heb je een hond ?  Tja ook hier, die moet eruit, dat moet gewoon.

Je kunt hier voorbeeldlijsten downloaden

Door te leren de hoofdzaken van de bijzaken te onderscheiden, de dingen die je wil doen op urgentie en belangrijkheid sorteren zodat je geen uren bezig bent met zaken die er niet toe doen. Je hebt hier vele methodes voor en zelfs hele cursussen maar je  kunt nu al aan de slag met gewoon een lijstje te maken van dingen die je deze dag wil doen.

Maak een lijst met vijf kolommen. In de eerst zet je wat je wil doen.

Kolom twee is voor belangrijk en  urgent,

kolom drie  is voor niet belangrijk wel urgent

Kolom vier is voor wel belangrijk niet urgent

Kolom vijf is voor niet belangrijk niet urgent

Een afspraak plannen met een van je vriendinnen kan wel belangrijk zijn maar is niet urgent. De afspraak voor je auto voor de APK voor de deadline kan b.v. in het lijstje belangrijk en urgent. Je bed verschonen? Kan belangrijk zijn maar of het urgent is?

Op deze manier krijg je overzicht en ontstaat er al meer rust !!!   Ja echt meer rust dat is toch wat je wil ? En je weet inmiddels toch ook al wel dat rust goed is voor je lijf. Je produceert minder cortisolhormoon. Dat akelige stresshormoon dat ook nog eens voor meer vetopslag zorgt, je hormonen en je immuunsysteem op zijn kop zet en uiteindelijk je goede inzet om af te vallen kan tegenhouden.

Wat een lijstje en een paar minuten tijd voor jezelf al voor je kunnen doen.                                                                                                                      Vaak adviseer ik om een weekoverzicht te maken. Neem een  vel papier of een weekagenda waarbij je elke voor elk onderdeel een aparte kleur neemt. B.v.  werk rood, huishouden, groen, boodschappen geel, sport blauw. Kijk kritisch hoeveel tijd je hier per dag aan besteed. Het zal je misschien opvallen dat er tijd overblijft terwijl je zelf dacht dat je dagen heel vol zitten.  Het kan ook zijn dat je denkt dat je niet veel doet terwijl de dagen best vol zitten. Hierdoor krijg je meer inzicht in je tijdsbesteding.

Hier kun jij voorbeelden downloaden van de :  belangrijk urgent lijst en een van een weekoverzicht zodat je meteen aan de slag kunt.

Het is vooral belangrijk dat je tijd in gaat plannen voor jezelf.  Deze opdrachten geven je dat inzicht. Ben nu eens heel aardig voor jezelf en besteed de tijd die je nu “over “ hebt eens echt voor jezelf. Bedenk eens wat je het allerliefst zou willen doen en zet dat op je op je lijstje en zet het vooral bij belangrijk en urgent.

Wil jij nu ook graag meer rust, tijd voor jezelf . Dan staat er een mooi evenement voor je klaar. Echt een dag waar jij centraal staat , waar we aandacht besteden aan rust, tijd, voeding en ontspanning. Speciaal voor jou.

Wil jij meer aandacht besteden aan jezelf, je gezondheid en je gewicht ?  Neem dan hier contact met me op

 

Investeer in jezelf, je bent het waard.     Jeanne

Plaats een reactie