Goed Gewicht

Venkel, verrassend veelzijdig.

Venkel, verrassend veelzijdig .

Venkel groeit niet in mijn tuin maar ik eet het regelmatig. Waarom ? Venkel heeft heel veel gezonde eigenschappen. Het heeft b.v. invloed op je eetlust en je energie. Variëren met  groenten is een must wanneer je gezond af wil vallen. Venkel is verrassend veelzijdig. Rauw, gegrild, gewokt en als soepje.

Kijk onder aan dit bericht voor een Gratis e boekje met 5 verrassende saladerecepten, een boodschappenlijst en gezonde tips.

Venkel 

Venkel heeft een zachte anijs achtige  smaak en zit boordevol ijzer. Dit zorgt voor productie van hemoglobine. Dit is een onderdeel van het bloed dat er voor zorgt dat zuurstof goed door het lichaam getransporteerd wordt.  Hierdoor voel jij je energieker.

Het heeft een gunstige werking op je spijsvertering en voorkomt overtollige winderigheid.

Venkel bevat veel kalium wat gunstig is voor je bloeddruk. Natrium verhoogt je bloeddruk omdat het vocht onttrekt uit je lichaamscellen en daardoor het vollume van je bloed in de vaten verhoogd en meer druk geeft. Kalium onttrekt weer vocht uit je bloed de cellen in. Het volume en zodoende de druk in je bloedvaten wordt hierdoor minder.

Venkel bevat ook veel magnesium. Magnesium is belangrijk voor de overdracht van prikkels en je spierspanning. Wanneer er veel stress in je lichaam is ben je constant gespannen en vreet je lichaam magnesium. Venkel vult dit op een gezonde manier weer aan

Anetol en cineool zijn stofjes die in venkel voorkomen en een gunstige werking hebben op je luchtwegen.

De zaden van venkel hebben een eetlustremmende werking. Als  je af wil vallen kun je venkelzaad of gemalen venkelzaad regelmatig gebruiken in salades, soepen maar ook in koekjes en gebak.

Venkel ondersteund de lever. Het zorgt ervoor dat afval en gifstoffen sneller het lichaam verlaten.

Venkel bevat ook heel veel anti oxidanten. Beschermers en bestrijders van stoffen die het lichaam liever niet in zich heeft.

Venkel bevat heel weinig calorieën. Genoeg redenen om venkel wat vaker op je menu te zetten.

* Heel dun gesneden, rauw in een salade met sinaasappel.

* Geroosterd bij een visgerecht,

*  Als soep of onderdeel van een ovenschotel van geroosterde groente.  Denk aan wortel, courgette, zoete aardappel en venkel.

Uitleggen waarom het belangrijk is wat je eet, daar zijn we bij GoedGewicht goed in.

Wil jij graag op een gezonde manier afvallen maar vooral lekker blijven eten ? Dan ben je bij GoedGewicht op je plaats.

 Download hier je  GRATIS  e boek,   5 salades met 5 ingrediënten. Een boodschappenlijst en gezonde tips.

Hoe meer variatie hoe fijner je lichaam het vindt.