Goed Gewicht

Vakantie, stress weg !! Helaas niet altijd.

Het gekwetter, de hoge opgewonden kinderstemmen verraden dat het einde van het schooljaar nadert. Wij wonen tegenover een bassischool en het geluid stroomt via het openstaande raam onze slaapkamer binnen. Het tijdstip verraad dat ik  nog even lig te soezen. Ik rek me nog een keer uit en mijn eerste officiële vakantiedag komt langzaam op gang. De laatste weken heeft de adrenaline en de cortisol door mijn lijf geraasd maar het is gelukt en ik kan me vanaf nu officieel stresscounselor/coach noemen. Dat stress en voeding heel nauw met elkaar verbonden zijn dat staat voor mij al jaren als een paal boven water en heb er voor mijn opleiding een literatuur opdracht over geschreven. https://goedgewicht.eu.web174.hostingdiscounter.nl/eet-je-stress-weg-eet-je-stress-weg/ Misschien vindt je het leuk om deze te lezen al dan niet in je vakantie die misschien voor de deur staat.  Actief, passief, stedentrip of natuur gebieden ? ieder viert vakantie op zijn of haar eigen manier. Misschien blijf je wel lekker thuis. Prima, maakt niets uit, zolang jij maar tijd neemt om je energiebalans weer te herstellen. Tja en dat de vakantie ook alle stress wegneemt is helaas niet waar. Maar je kunt er zelf wel een heleboel aan doen. Waarschijnlijk geeft dit mooie artikel van Richard de Leth https://www.oersterk.nu/blogs/-bijnieruitputting-de-huidige-tijd-als-tijger/ jou al wat meer inzicht.  En mocht je nou een aantal dingen tegenkomen of herkennen bij jezelf, bij het lezen van dit artikel en hier meer over willen weten of er wat mee gaan doen, dan kun je dichtbij huis voor advies terecht. Geruststellende gedachten toch. Hoef je daar geen stress over te hebben.

“ Investeer in je gezondheid, je bent het waard ”