Goed Gewicht

Mensen blij maken, nog een tip voor jou en hele mooie feestdagen.

De laatste dagen van het jaar zijn in zicht en om mij heen zie ik drukte en gezellige reuring in het dorp. De feestelijke versieringen van honderden flonkerende lampjes in bomen en aan de huizen verhogen de sfeer. Maar ik bespeur ook lichte of iets minder lichte  stress onder de mensen. Och, weet je dit is een gegeven dat elk jaar terug komt en het zal niet anders worden voor de meeste mensen. Kerst is de deadline. Ook hier wordt het een en ander geregeld voor de feestdagen maar  op een laag pitje. Morgen nog even op de fiets wat kaarten rondbrengen, wasje doen en met vrienden afgesproken om gezellig bij te kletsen met een hapje en een drankje, daar zijn deze dagen ook voor, even wat meer  aandacht voor elkaar.  Het Kerstvoorgerecht  zit al samen met de worstenbroodjes in de vriezer dus daar hebben we geen omkijken meer naar. ( niet vergeten het op tijd eruit te halen ander hebben we alsnog stress )  We verdelen elk jaar het menu en zo heeft iedereen het een beetje gemakkelijk.  Vandaar dat ik vandaag ( naar aanleiding van een mailtje ) alle eindberichtjes van het afgelopen jaar eens doorgelezen heb en  ik werd daar heel erg blij van.

  • Na twee weken me al zo veel beter voelen was een super ervaring
  • Ik ben niet aan het lijnen en toch val ik af
  • De rust die ik nu heb, geweldig. Ik kan nu met m’n stress omgaan en eet het niet meer weg.
  • Ik ben afgevallen maar het bewust zijn van alles heeft me nog meer gebracht
  • Mijn bloedwaardes zijn nog nooit zo goed geweest
  • Ik heb mezelf weer teruggevonden
  • Nooit gedacht dat het me zou lukken maar nu gaat het wel. De mindset dus.
  • Groenten kende ik amper en nu ik ervaren heb wat het met me doet wil ik niet anders meer

Zomaar een greep uit de ervaringen van het afgelopen jaar. Een jaar waarin ik weer heel veel mensen op wat voor manier dan ook blij heb kunnen maken. Waarin ze zelf knetterhard gewerkt hebben om weer blij te zijn met zichzelf,  hoe mooi is dat ?  Daar kan toch geen kerstversiering of het mooiste vuurwerk tegenop.

TIP VOOR JOU Wil jij ook graag lekker gezond, fit, blij met jezelf 2018 door ?  De keuze is aan jou.  Denk er rustig over na. Geniet eerst nog van de feestdagen en schenk aandacht aan alles wat er om je heen gebeurd. Ben bewust van wat je doet, met wie je bent, wat je voelt , wat je eet. Neem de tijd  en vraag je eens af wat voor jou het belangrijkste is. Je zal merken dat hoe meer aandacht je schenkt aan alles je jezelf gaat voeden in plaats van vullen.

“verandering begint met aandacht”       Jeanne

Ik wens je hele mooi Kerstdagen toe en een geweldig, fijn en gezond 2018 toe.

 

 

Plaats een reactie