Goed Gewicht

Hoe is jouw relatie met eten ?

Hoe is jouw relatie met eten ?

Relaties leveren vaak struggle en het kost moeite om het goed te houden. Voor iets wat je lief is vind je dat vast de moeite waard. Hoe lief vindt jij jezelf want ik heb het hier over de relatie met je eten.  Dat we alleen eten om in leven te blijven dat ligt al ver achter ons. Eten is inmiddels zoveel meer dan in leven blijven. Naast een sociale functie eten we vaak ook  om onszelf te troosten, negatieve gevoelens te onderdrukken, te belonen of te ontspannen. Dan is de relatie met eten niet zo goed als je zou willen en levert de relatie meer negativiteit op. Het eten neemt iets voor je over. Het zit hem vaak ook niet in het eten zelf maar hoe belangrijk het eten voor je geworden is. Dan is het goed om te gaan onderzoeken waar de echte honger zit. Hoe de relatie jou en met eten  is ontstaan. Waar je behoefte echt ligt.

Wat zou je echt willen ? Wat mis je of wat is belangrijk voor jou ? Vragen die belangrijk zijn bij het opsporen van je “ eet relatie probleem “. Welke rol speelt eten in jouw leven ? Troost het je? Beloont, ontspant of verdoofd het je ?

Er zijn ook andere manieren om te troosten, ontspannen en te belonen maar dan zul je wel eerst op zoek moeten gaan naar je eigen behoeften. Deze kun je ontdekken door bewust te worden van je gedachten . Te kijken of deze kloppen en leren los te laten. Gedachten geven bepaalde gevoelens die jij niet wil. Dit houdt je slechte relatie met je eten in stand. Hoe harder jij gevoelens weg probeert te duwen, hoe harde ze naar boven proberen te ploppen.

Het is een zoektocht en alleen jij weet waar je behoeften liggen. In je eentje zoeken is soms moeilijk of lastig. Dan is het fijn dat er iemand met je mee zoekt en meedenkt.

Wil jij ook weer een gezonde relatie met je eten ? Neem hier contact met me op  voor een vrijblijvend gratis gesprek .   Jeanne