Goed Gewicht

Het pauzemoment

Dit zei Thijs.

Hahahaha,   Moet je horen.

Op maandag lees ik altijd het column van Thijs Launspach. Hij is psycholoog gespecialiseerd in stress. Dat stress vaak gerelateerd is aan eetgedrag mag voor heel veel mensen wel duidelijk zijn, vandaar dat dit ook een belangrijk onderdeel is in mijn traject  ’NOOIT MEER LIJNEN’.
Afgelopen maandag moest ik tijdens het lezen vreselijk lachen. Om wie gaat het hier? Dit gaat niet over vrouwen. 
Luister, thuiswerken is voor velen nog steeds van toepassing en dan is een moment van pauze pakken voor velen toch wel een dingetje. Wat je daar aan kunt doen volgens Thijs? Volgens mij is was dit artikel alleen voor mannen bedoeld. Let op.

Zo zien de pauzemomentjes volgens Thijs er uit.

Gooi een balletje in de wasmand. Leuker nog om het via de deurstijl en de muur in de mand te krijgen.

Vrouwen zoals jij gooien tijdens een pauzemoment de was in de mand of zetten een machine aan.

Foto’s van vakanties bekijken om een goed gevoel te krijgen.

Vrouwen zoals jij zijn aan het rondkijken waar ze met het kroost en eventueel al met aanhang toch een paar dagen naar toe kunnen in deze moeilijke tijd.

Denk aan je grote teen om van je werkgedachten af te komen.

Vrouwen zoals jij hoeven niet aan de teen te denken, die voelen hun voeten toch wel.

Trek een sprintje, dat ziet er stoer uit.

Vrouwen zoals jij sprinten naar school of laten de hond nog even uit.

Zing luid mee met je favoriete muziek (let wel op je huisgenoten) dat geeft een goed gevoel.

Vrouwen zoals jij zingen terwijl ze met de stofzuiger snel even door het huis trekken.

Misschien zit er wel een hele goede les in de adviezen van Thijs. Ik vraag me alleen wel af wat er in het vrije weekend gaat gebeuren? Mag jij dan balletjes door het huis gooien, foto’s kijken, aan je teen denken, sprintjes trekken en lekker vanuit de badkamer zo hard zingen als je kan?

Thuiswerken vraagt om aanpassing en afstemming daar zijn we inmiddels wel achter. Pauzemomentjes zijn heel belangrijk om het stressniveau op goede hoogte te houden.

Verdeel de taken. Thuis bewegen in een pauzemoment kan op vele manieren. Kijk bovenstaande lijst nog maar eens na maar jij kunt er vast nog wel een paar meer bedenken.     Succes.

Wanneer je nu echt het gevoel krijgt van ohhh ik herken mezelf helemaal niet herkent in het verhaal van Thijs maar wel in dat ik je vertel, dan wordt het tijd dat je actie gaat ondernemen.

Mijn traject  ”NOOIT MEER LIJNEN” is vernieuwd. In drie maanden leg jij een stevige basis voor een gezondere leefstijl. Je krijgt meer rust, meer energie, minder stress en een goed gewicht.

Ik kan je nog wat leuks vertellen. Het boek dat je krijgt bij het traject ‘NOOIT MEER LIJNEN’ wordt een prachtig hardcover informatief werkboek dat je keer op keer kunt lezen en gebruiken als ondersteuning bij je vernieuwde leefstijl. 

Drie maanden? Hoe snel zijn die voorbij als je op een fijne manier mag investeren in jezelf.

Kijk voor meer informatie op www.goedgewicht.eu

Een warme groet,  Jeanne.