Goed Gewicht

Het lijkt onmogelijk totdat je het hebt gedaan

Het lijkt onmogelijk totdat je het hebt gedaan. Dit is een uitsprak van Nelson Mandela. Ik denk vaak aan hem als ik een keuze moet maken. We maken ongeveer 30.000 keuzes op een dag en gelukkig sta ik niet bij elke keuze stil. De meeste keuzes maken we n.l. onbewust. Hoe bewuster je bent van een keuze  hoe lastiger het vaak wordt. Je hebt dan meestal al met je gevoel een keuze gemaakt maar je wil dat met je hoofd nog beter onderbouwen en dan wordt het steeds lastiger. Zal ik wel, of toch maar niet. Want als. Ook ik heb net als jij en vele anderen vaak voor een keuze gestaan en er komen er ongetwijfeld nog heel veel.

Een van mijn dromen was om ooit een boek te gaan schrijven. Een boek om vrouwen te helpen door mijn kennis te delen. De keuze om dit te gaan doen schoof ik steeds voor me uit terwijl ik met mijn gevoel al de keuze had gemaakt. Het was spannend en een onbekend terrein. Honderdduizend vragen en overtuigingen brachten mij niet waar ik naar toe wilde. Ja ik wilde het wel maar door alleen maar te willen en afwachten tot het dan gaat gebeuren, dat werkt niet.  Daar was ik door vele ervaringen uit mijn praktijk ook wel achter.  

Wat ik gedaan heb? Ik heb met een paar hele fijne vriendinnen gesprekken gevoerd. Ik ben me gaan verdiepen in alles wat met het schrijven van een boek te maken heeft. Mijn gezin gaf me de ruimte, vriendinnen boden hun hulp aan en ook uit onbekende hoeken kwam informatie en steun. Mijn  vragen werden minder en vooral de overtuigingen verdwenen naar de achtergrond. De keuze om door te gaan werd steeds duidelijker. Doen.

Ik licht een tipje van de sluier op. Het wordt geen dieetboek. Geen opgeheven vinger en regels die je moet volgen om af te vallen. Geen boek vol met moeilijke woorden, uitslagen van wetenschappelijke onderzoeken. Geen grafieken en medische termen. Geen boek vol weekmenu’s die je moet volgen. Jij weet immers best wat je kunt eten. Je hebt waarschijnlijk al vaker een traject doorlopen om af te vallen.

Meer rust, meer energie, minder stress en een goed gewicht

Maar wat het wel wordt? Een boek dat voor iedereen toegankelijk is. Want juist dat is mijn missie. Een boek in begrijpelijke taal en met makkelijke opdrachten die je inzicht geven in je eigen leefstijl en helpen om goede keuzes te maken. Een boek waar ik veel vrouwen kan helpen een keuze te maken om stress te verminderen en voor zichzelf meer rust te creëren. Meer energie te krijgen en een gewicht behalen waar ze blij mee zijn. Een boek dat je de juiste informatie geeft over gezonde voeding en wat deze voor invloed heeft op je gezondheid en je gewicht.  Een boek met bijlages over stress, hormonen en je darmen maar ook bevat het boek een boodschappenlijst en een compleet weekmenu met ontbijt, lunch en avondmenu.

Het wordt een compleet boek wat jouw eetgedrag voor goed veranderd.
Want ben eens eerlijk. Hoe vaak ben je al afgevallen en ook weer aangekomen?

Opmerking van een van mijn proeflezers. 

Wat een cadeautje🙏🏻  Het stimuleert mij ook meteen om er mee aan de slag te gaan. De inhoud is voor mij duidelijk, het is makkelijk leesbaar, geen moeilijke woorden erin. Fijn dat de informatie word afgewisseld met een “quote” en de opdrachten. Ik weet zeker dat deze opdrachten mensen gaan helpen.

Het is totaal anders dan andere “dieet” boeken. De opdrachten zijn duidelijk en ik denk dat deze ook zeker een meerwaarde zijn voor je boek.  Ik word in ieder geval helemaal enthousiast van je boek! Ik hoop dat je er nog heel veel mensen mee kunt helpen.

Je laten helpen of coachen in een proces. Ook ik heb me laten helpen, laten coachen om te komen waar ik nu ben. Het geeft je inzicht in vragen waar je al lang mee worstelt of waar je alleen niet helemaal uitkomt. Het heeft en geeft  zoveel meerwaarde voor jezelf.

Heb je al vaker pogingen hebt ondernomen om af te vallen maar komt je ook steeds weer aan?

Hoe fijn is het dan dat er iemand je in laat zien hoe je zelf de touwtjes in handen kunt nemen. Want ben eens eerlijk. Je weet best hoe dat moet maar je bent het vertrouwen een beetje kwijt door alle pogingen die je misschien al ondernomen hebt.

Ik gun alle vrouwen om lekker in hun vel te zitten , meer rust en energie te krijgen. Een goed gewicht te hebben en blij te zijn met zichzelf.

Liefs, Jeanne

Het boek hoort bij het traject “Nooit meer lijnen wel afvallen”

 

Kijk hier voor meer informatie op  

wil je een reactie achterlaten?  dat kan hier