Goed Gewicht

het begint met zorg voor jezelf

Wat heb jij over voor je allerliefste?

Na al de jaren dat ik mijn praktijk heb verbaas ik me nog steeds over de uitspraken die met name vrouwen over zichzelf doen. “Ik zie er niet uit”. “Ik heb geen ruggengraat”. “Dat gaat me toch niet lukken”. “Zo ben ik nu eenmaal”. “Ach ik ben toch niet zo belangrijk”.  “Ik moet strenger zijn voor mezelf”. En zo kan ik nog wel een poosje doorgaan. 

De verbazing aan de andere kant van de tafel is vaak nog groter als ik uitleg bij een kennismaking dat afvallen of leefstijl veranderen moeilijk zal worden als degene in kwestie niet beter voor zichzelf gaan zorgen.

Zo, dat komt binnen. De verbazing wisselt op dat moment van persoon.

Als je maar blijft geloven in de uitspraken en overtuigingen van jezelf, zal er weinig tot niets gaan veranderen. Het zal je alleen maar een vervelend gevoel opleveren. Het gevolg is dat jij je zielig voelt of boos wat weer eetgedrag in de hand kan werken. Het is daarom belangrijk dat je eerst deze zaken eens goed onder handen  neemt en ombuigt naar goed voor jezelf zorgen. “Ik ben wie ik ben en dat is goed”. “Ik kan voor mezelf kiezen”. “Ik mag er zijn”. “Ik mag milder zijn voor mezelf”.

“IK MAG ETEN WAT IK LEKKER VIND”

Goed voor jezelf zorgen is namelijk een van de belangrijkste dingen wanneer je graag op een gezonde manier af wil vallen en op gewicht wil blijven. Zelfzorg is aardiger zijn voor jezelf. Jezelf serieus nemen. Jezelf accepteren zoals je bent. Mild zijn en jezelf niet bekritiseren. Geen gevecht met jezelf aangaan en niet perse willen veranderen wat je niet kunt veranderen of niet hoeft te veranderen.  

JE GAAT AANDACHT BESTEDEN AAN JEZELF EN JE ETEN. 

Belangrijk is dat je juist alles mag blijven eten. Jezelf geen strenge regels oplegt van moeten en kunnen. Dat je overtuigingen die jou niet helpen los gaat laten. Dat is het enige wat je los mag laten. Verder mag je heel veel toevoegen. Aandacht voor jezelf, voor wat je eet en waarom je het wil eten.  

JE WORDT MILDER VOOR JEZELF EN GAAT OP DEZE MANIER MINDFUL AFVALLEN. 

Dit is de manier om een stevige basis te leggen voor een blijvende  verandering in je leefstijl en eetgedrag.
Heel veel aandacht voor jou en je eten gaat je helpen om ook op gewicht te blijven en niet meer terug te vallen.

Jij krijgt zodoende de regie zelf weer in handen en hebt alle vrijheid om te eten wat jij wil.

Hier kun je lezen wat ik voor je kan betekenen al je  op een gezonde manier je eetgedrag zonder strenge regels wil gaan veranderen.

Rita Zeelenberg van Mindful eten, was mijn grote inspirator. Daar heb ik geleerd hoe waardevol het is om mindfulness in te zetten bij het veranderen van eetgedrag.

Je kunt op deze site nog veel meer lezen over mindful eten.

Kitty van Kaathoven mindful eat trainer en diëtist heeft na 10  jaar het stokje over genomen van Rita. 

De oefeningen en opdrachten die ikzelf ooit bij Rita leerde  zijn een onderdeel van mijn programma NOOIT MEER LIJNEN. Maar eet alsof je lijf je liefste is.