Goed Gewicht

Heb jij ook zo’n hoge energierekening ?

 

Lekker veel energie opgedaan ?

Energie opwekken ? Wat ik kan kun jij ook !!!

Die van mij was wel wat hoger dan normaal maar ik heb ook wel wat meer energie verbruikt. Ik schrok er in ieder geval niet van want ik weet heel goed hoe ik weer energie kan winnen. Nee ik heb nog geen windmolen in de tuin en er liggen nog geen zonnepanelen op ons dak. Toch krijg  ik energie binnen en ook nog eens heel gemakkelijk.  Het gaat hier om mijn eigen energie. Ja, mijn eigen energie kan ik heel goed opwekken en wat ik kan,  kun jij ook !

Je verbruikt naast je werk, je gezin, mantelzorg, partner, vriendin en wat nog al meer al een enorme berg energie en zie die maar een bij te spijkeren. Nee je krijgt geen energie van een uur je afbeulen in de sportschool of toch maar gezellig met een vriendin de stad in. Je hebt het idee dat je er energie van krijgt maar….Hoewel het heel gezellig of leuk is, kost je dit alleen maar meer energie en voor je het weet heb je een torenhoge rekening waar als je niet uitkijkt ook nog elke keer rente bijkomt als je niet op tijd ingrijpt. Dit wil je toch niet laten gebeuren? Tijd voor actie !!

Neem als eerste jezelf serieus. Wat wil je echt ?  Twee of drie maten minder ? Lekker in je vel ? Volop energie en alles mogen eten ?

De keuze is aan jou maar als ik jou was dan wist ik het wel ( en ik weet het 😊 ) Ik ga voor het laatste.

Met veel plezier volg en lees ik alles wat los en vast zit over voeding.  En hoe gaaf is het om echt heel vaak  informatie te lezen die ik zelf al jaren geleden ( en nog steeds )  adviseer aan de mensen die mijn praktijk bezoeken.

 • Eet meer energie in de vorm van groente, groenten en nog meer groenten in alle kleuren van de regenboog.
 • Eet gezonde vetten uit vette vis, noten, zaden en pitten.
 • Zet de peulvruchten weer vooraan in je kast,
 • Zet de eieren in het zicht en
 • Maak van je fruitschaal een eye catcher.
 • Investeer in goede plantaardige oliën  en
 • Sta jezelf regelmatig iets toe wat je heel erg lekker vind.
 • Dit alles is al jaren mijn advies.

Ga niet lijnen maar eet jezelf gezond. Schep energie op je bord en de kilo’s verdwijnen vanzelf.

Als jij je echt goed gaat voeden met voeding die je lichaam voorziet van alle vitaminen, mineralen en gezonde vetten, van volwaardige eiwitten en de goede koolhydraten dan gaat je lichaam niet schreeuwen van de honger. Nee het zal je dankbaar zijn en geeft jou het goede gevoel en de energie die je zo graag wil. Wanneer je dit gaat ervaren dan gaat de rest bijna vanzelf. Wanneer jij één week echt gezond eet zal je merken dat je lichaam anders ( niet fijn ) reageert wanneer jij het voed met “lege calorieën”, voeding waar geen waarde in zit. Ga de uitdaging aan. Ik geef je een aantal tips.

 

 • Eet 300-500 gram groenten op een dag. Niet in paniek raken je mag er een hele dag over doen.
 • Ontbijt kan prima met groenten. Een groene smoothie met avocado, gebakken tomaat, champignons met ei. Of wie weet vindt jij een omelet met groenten
 • Lunch met een kop “boordevol groentesoep ”of een volle salade.
 • Als tussendoortje komkommer, paprika, wortel, bleekselderij eventueel met een dip van humus of volle yoghurt met kruiden.
 • Laat groenten het uitgangspunt van je maaltijd zijn en bouw de rest er omheen. Moeilijk ? Begin eens met wok schotels. Je kunt er zoveel groenten in kwijt als je wil. Hoog dit steeds op.
 • Bij je avondmaaltijd mag de helft van je bord uit groenten bestaan.
 • Jahooeee je bent er al !!!
 • Neem bij elke maaltijd eiwit, liefst plantaardig. Denk aan peulvruchten in soepen, salades of humus. Klein stukje vlees, kip vis of een eitje. Eiwitten hebben een verzadigende werking. Eiwitten worden minder snel opgenomen en houden zodoende je bloedsuiker mooi op pijl dus minder snel een hongersignaal . Hoe heerlijk is dat !!!
 • Neem als tussendoortje een klein handje noten. Ook deze bevatten eiwitten en gezonde vetten. Ga wel voor de ongezouten en het liefst ongebrand. Je kunt noten ook goed verwerken in een salade of in je “zelfgemaakte” muesli.   Cashewnoten  en paranoten bevatten ook een grote dosis magnesium. Goed in tijden dat je het druk hebt. Stress vreet n.l.  magnesium.
 • Laat zaden en pitten ook dagelijks in je maaltijden terugkomen. Strooi ze over je salade of    meng ze door je muesli. Denk aan lijnzaad, chia zaad, pompoen, pijnboom en zonnebloempitten. Ze   bevatten gezonde vetten.
 • Eet de gezonde vetten. Vetten ? Ja zeker want juist de gezonde vetten zorgen dat er heel snel energie aangemaakt wordt in je lichaamscellen. Ik heb het hier over de   gezonde vetten uit , avocado ,olijfolie, kokosolie, noten, pitten, zaden en vette vis.

Waar de aardappelen, de pasta en het brood zijn ?  Mag best hoor maar gewoon een beetje.  En volkoren heeft de voorkeur.

Genoeg ingrediënten om van je bord  een kleurrijk pallet van te maken.

Een pallet wat jou een boost energie geeft.

Ga de uitdaging met jezelf aan en echt, na een week wil je niet anders meer.  Varieer en experimenteer, laat je fantasie de vrije loop.

Vele zijn jou al voor gegaan en ze voelen zich heerlijk, vol energie en nog steeds op gewicht.

Dat is toch wat jij ook wil ?

Ga jij ervoor ?   Super.    Het gaat je lukken !!!!!

Mocht je nu toch nog met vragen zitten of een duwtje in de rug nodig hebben ?  een afspraak is zo gemaakt,  want  “ investeren in jezelf dat ben je toch meer dan waard “

bel of mail me en ik maak tijd voor je.  Jeanne