Goed Gewicht

Gezond afvallen

Individuele begeleiding bij afvallen

Teveel aan gewicht kan je in de weg zitten, letterlijk en figuurlijk.  Te veel aan gewicht heeft altijd een reden en dit kunnen er talloze zijn.  Een van de redenen dat mensen met te veel gewicht kampen is dat ze niet goed meer voelen wat er in en met hun lichaam gebeurd en daardoor vele emoties verwarren met honger. Ook stress is een grote boosdoener. Stress levert het cortisol hormoon dat zorgt voor extra vetopslag.

Belangrijk dus als je graag af wil vallen is dat we samen de oorzaak op gaan sporen en die aanpakken. Afvallen is niet iets wat je even snel doet. Afvallen is een keuze die je maakt, een keuze waarbij verandering plaats gaat vinden.

Wanneer je besluit om samen met mij aan je gewicht te gaan werken gaan we niet alleen met je gewicht aan de slag maar kijken we naar jou in het geheel.  Samen gaan we op zoek naar de oorzaak en jouw werkelijke doel. Pas wanneer jij heel erg bewust bent van de reden waarom je graag af wil vallen kun je op weg naar dat ene doel.

Een fit en fijn leven !!!!

De route die naar jouw einddoel loopt bepaal jij zelf en ik loop met je mee. Doordat je steeds meer inzicht in jezelf gaat krijgen en wellicht patronen gaat doorbreken ga jij bereiken wat je echt graag wil.

Wanneer je na een gratis informatief gesprek besluit om te gaan starten vraag ik je een week een eetverslag bij te houden en een paar vragenlijsten in te vullen.

Het intake gesprek duurt ongeveer 1 ½ uur. Je krijgt tijdens de eerste bijeenkomst al een voedingsadvies waar jij dezelfde dag nog mee aan de slag kunt.

De 7 vervolgconsulten duren 1 uur. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we werken met het gratis cursusmateriaal E-boek :                                    “nooit meer lijnen , wel afvallen “ Hierin krijg je informatie over gezonde voeding, uitleg over wat de oorzaken van je gewicht kunnen zijn en vooral wat je er mee kunt doen. Opdrachten waar je thuis mee aan de slag gaat, ontspanningsoefeningen via downloads en lekkere, makkelijke en gezonde recepten. We bespreken de gemaakte afspraken samen door en er is vooral   Heel veel tijd voor jou !!!

Investeer in jezelf, je bent het waard !! 

 

Voedingsadviezen

Voedingsadviezen kunnen als vraag van de huisarts, de verloskundige komen of vanuit jezelf komen.
Voor een eenmalig voedingsadvies kun je denken aan:

  • Eet ik wel gezond?
  • Wat te doen bij obstipatie?
  • Gezonde voeding in de zwangerschap
  • Eiwitrijke voeding
  • Calciumrijke voeding
  • Geen vlees maar wat dan wel?

Of een vraag die niet bij mij opkomt maar jij wel hebt.

Een eenmalig voedingsadvies duurt ongeveer 1 uur.

asperges

Cursussen en presentaties

 Mindful eten en afvallen

Een leuke presentatie waarin je kennis maakt met mindful eten en afvallen door middel van informatie maar ook door proef en aandachtsoefeningen.

kijk voor meer info https://goedgewicht.eu.web174.hostingdiscounter.nl/mindfull-afvallen/

Investeer in jezelf, je bent het waard !! 

Deze presentaties kunnen gegeven worden voor grotere groepen maar ook voor een kleine groep mensen bijvoorbeeld gewoon bij jou thuis. Voor de kosten kun je kijken onder het kopje tarieven.

Gewichtstoename tijdens de overgang

Is jou leeftijd zo rond de 40 ? Het is misschien niet leuk om dit te lezen maar de overgang begint al zo rond je veertigste levensjaar of voor sommige vrouwen zelfs al wat eerder. Er veranderd al van alles in en aan je lichaam waar je nog niet zo veel last van zult hebben. Naarmate je ouder wordt is de overgang voor veel vrouwen een moeilijke of vervelende tijd. Klachten zoals: opvliegers, nachtelijk transpireren, gewrichtsklachten, stemmingswisselingen en gewichtstoename zijn voor veel vrouwen heel herkenbaar.
Gewicht verliezen kan in deze periode moeilijk zijn. Je figuur gaat veranderen, je huid wordt droger en je bent eerder moe. Met een gezonde voeding, de juiste voedingsmiddelen en de juiste ondersteuning kunnen veel van deze klachten verminderen en behaal je ook een gezond en stabiel gewicht. Begin op tijd, klachten kunnen voorkomen worden of verminderen. Gun jezelf een gezond gewicht en een goed gevoel om aan een nieuwe levensfase te beginnen.

Investeer in je gezondheid, je bent het waard!!

Deze presentaties kunnen gegeven worden voor grotere groepen maar ook voor een kleine groep mensen bijvoorbeeld gewoon bij jou thuis. Voor de kosten kun je kijken onder het kopje tarieven.

 

Plaats een reactie