Goed Gewicht

energievreters en energiegevers

 

Jij bent de vrouw van 30-40-50-60 jaar. Je lichaam en je leven hebben al vele veranderingen doorgemaakt. Al deze veranderingen kunnen je energiebalans en je gewicht behoorlijk beïnvloeden.

Spring jij ‘s morgens uitgerust je bed uit om aan een heerlijke dag te beginnen of draai je liever nog een keer om ?
Ga je ‘s avonds nog lekker sporten een eindje  wandelen, je hobby beoefenen of zak je liever op de bank tot je weer naar bed gaat ?
Voel jij je na een maaltijd lekker voldaan of heb je snel weer trek ?
Wanneer het steeds ja antwoord op het tweede deel van de vragen, is de kans heel groot dat je balans tussen je energiegevers en vreters behoorlijk verstoord is.

Energie vreters
Herken je ze? Je zegt ja terwijl je nee bedoeld of juist nee als je ja bedoeld. Je eet toch het stuk gebak op omdat het speciaal voor jou in huis gehaald is. Je gaat toch naar dat feestje terwijl je moe bent. Ja hoor en ook die klus op het werk maar doen terwijl die niet bij jou thuis hoort. Je neemt weer de tijd om het geklaag van een collega of vriendin aanhoren.

Je moet veel van jezelf of, je denkt dat het moet.
Wanneer je maar doorgaat en voor een groot deel leeft op wilskracht kost je dat heel veel energie. Je voelt je leeggezogen en bent ‘s avonds bekaf. Wanneer je aan deze gevoelens voorbij loopt is de kans groot dat je voor een ‘ tijdelijke energie ‘ oplossing gaat kiezen  en dat is in veel gevallen, eten.
Wanneer je teveel energie vreters hebt en te weinig energie gevers raak je uit balans. Je gaat slechter slapen en het kost je steeds meer energie om de dag door te komen.
Wanneer je ‘s morgens weer met volle energie uit je bed wil springen en zin hebt in de dag is het belangrijk dat je zorgt dat je weer voldoende energiegevers krijgt of neemt. Wat jij nodig hebt is leren voelen waar je lichaam echt om vraagt. Leren lief te zijn voor jezelf.

Energievreters ?  nee
Energiegevers ?   ja

Energie gevers in de vorm van echte gezonde voeding en voldoende rust en ontspanning.
hierdoor kom jij snel weer in balans
Gezonde voeding met voldoende gezonde vetten, vitaminen en mineralen om je energie te geven en je hormonen weer in balans te brengen.
Rust inpassen in je dagelijkse leven en weer lekker slapen zodat je uitgerust aan de dag kunt beginnen.
Ontspannen op een gezonde manier. Dat doen wat je echt leuk vindt.
Lekker bewegen op jou eigen tempo en het liefst elke dag even naar buiten.

In het programma ‘nooit meer lijnen, wel afvallen ‘ gaan we samen aan de slag met jouw energievreters en jij maakt opnieuw kennis met jouw energiegevers zodat jij in no time weer bruist  van energie en op een goed manier af gaat vallen.

Ervaring van Isa: Echt waar, binnen twee weken voelde ik me al als herboren. ‘nooit meer lijnen’ gaat ook jou je energie weer terug geven en bij mij ging afvallen ging beter dan ooit.