Goed Gewicht

Energie

Energie vreters en energie gevers

Spring jij ’s morgens je bed uit om aan een heerlijke dag te beginnen of draai je liever nog een keer om ?
Ga je ’s avonds nog lekker sporten een eind wandelen, je hobby beoefenen of zak je liever op de bank tot je weer naar bed gaat ?
Voel jij je na een maaltijd lekker voldaan of heb je snel weer trek ? 
Wanneer steeds ja op het tweede deel van de antwoorden zijn is de kans heel groot dat je balans tussen je energiegevers en vreters behoorlijk verstoord is. 

Energie vreters
Herken je ze? Je zegt ja terwijl je nee bedoeld of juist nee als je ja bedoeld. Toch naar dat feestje terwijl je moe bent. Je op je werk voor het karretje laten spannen. Weer tijd maken om het geklaag van een collega of vriendin aan te horen. Je moet veel van jezelf of denkt dat het moet. Je gaat maar door. Zegt vaak ja en leeft voor een groot deel op wilskracht. Geloof me je bereikt niet alles op wilskracht. Het kost je heel veel energie. Je voelt je leeggezogen en bent ’s avonds bekaf. Wanneer je aan deze gevoelens voorbij loopt is de kans groot dat je voor een’ tijdelijke energie ‘ oplossing gaat kiezen  en dat is in veel gevallen, eten.

light-bulb-503881_1920

Wanneer je teveel energie vreters hebt en te weinig energie gevers raak je uit balans. Je gaat slechter slapen en het kost je steeds meer energie om de dag door te komen.
Wanneer je ’s morgens weer met volle energie uit je bed wil springen en zin hebt in de dag is het belangrijk dat je zorgt dat je weer voldoende energiegevers krijgt of neemt. Wat jij nodig hebt is,  dat doen waar je lichaam echt om vraagt. Wanneer je moe bent en je gaat een middagje shoppen met vriendinnen kan je dat wel ontspannen maar je geeft je lichaam niet echt waar het om vraagt. Rust. 

Energie gevers in de vorm van echte gezonde voeding en voldoende rust en ontspanning. 


Gezonde voeding met voldoende gezonde vetten, vitaminen en mineralen om je energie te geven en je hormonen weer in balans te brengen. 
Rust inpassen in je dagelijkse leven en weer lekker slapen zodat je uitgerust aan de dag kunt beginnen. 
Ontspannen op een gezonde manier. Dat doen wat je leuk vindt.
Lekker bewegen op jou eigen tempo en het liefst elke dag even naar buiten. 
In het programma ‘nooit meer lijnen, wel afvallen ‘ besteden we veel aandacht aan de bovenstaande onderwerpen zodat jij in no time weer blaakt van energie en op een goed manier af gaat vallen. 

Ervaring van Isa: Echt waar, binnen twee weken voelde ik me al als herboren. ‘nooit meer lijnen’ gaat ook jou je energie weer terug geven en afvallen ging beter dan ooit.