Goed Gewicht

Over mij, Jeanne.

Even een klein stukje over mij zodat jij me vast een beetje beter leert kennen. Samen met mijn gezin woon ik in Heeze aan de rand van een mooi natuurgebied waar ik graag en vaak te vinden ben, wandelend met onze hond Max of fietsend over het uitgebreide heidegebied.  Natuur is mijn passie.  Daar kan ik opladen en ontspannen. Vaak zoek  ik na mijn werk de natuur op.

Ik woon in het Bourgondische zuiden. Koken, gezellig en vooral lekker eten met familie en vrienden, daar kan ik intens van genieten. Van een gezonde maaltijd een feestje maken, dat vind ik heerlijk.

Zo is uiteindelijk mijn passie voor puur natuur eten ontstaan. Puur natuur eten om je zelf te voorzien van het allerbeste en het allerlekkerste  om zodoende je lichaam, je brein en je geest goed te voeden.

Maar ik kan ook heerlijk genieten van een wijntje met een stukje Franse kaas of een lekker ( en dan moet het ook wel heel erg lekker zijn ) stukje gebak  Alles mag op mijn bordje. Door de jaren heen heb ik de balans in gezond en lekker weten te vinden. Door me te verdiepen in alles wat met eten, gedachten en gedrag te maken heeft.

Bijna 20  jaar geleden begon ik mijn praktijk als  gewichtsconsulente.  Al snel ontdekte ik dat bij gezond afvallen lichaam en geest niet los te koppelen zijn en dat gedachten vaak de belemmerende overtuigingen zijn die afvallen in de weg staan.  Vandaar de opleiding mindful eat trainer . Dat leerde me om eerder tot de kern van de oorzaak te komen. Immers een symptoom bestrijden als je de oorzaak niet aanpakt heeft weinig zin. Mindful eten is met aandacht eten.  Niets zweverigs, gewoon leren aandacht geven aan je eten en je hongergevoel.

Ik bleef nieuwsgierig  naar alles wat met voeding en gezondheid te maken had dus werd het de opleiding  orthomoleculair gewichtsconsulent  Hier leerde ik heel veel over hormonen. Wat ze voor je doen en vooral wat er gebeurd als je hormoonstelsel door stress, verkeerde voeding, crash diëten en medicatie  uit balans raakt. Door de juiste voeding help je de hormoonbalans weer terug te vinden

Het allerbelangrijkste is om de oorzaak op te sporen waarom  afvallen niet zo gaat zo als je zou willen, hoe het komt dat je hormonen in disbalans zijn geraakt. Vaak is dat stress. Stress is de grootste stoorzender in je hormoonbalans. Om je hierin goed te begeleiden heb ik de opleiding stress counselor gedaan.

Met al deze bagage op zak zet ik samen met jou een route uit waarbij jij zelf het einddoel gaat bepalen .

Mijn missie is kennis doorgeven van echte gezonde voeding. Samen met jou werken naar balans en rust. Tijd maken voor dat wat jij fijn vindt en vooral stress verminderen. 

Werken aan een goed en gezond gewicht, een gewicht waar jij je goed bij voelt, een goed gevoel dat je uitstraalt. Je bent waard om ( weer )  blij te zijn met jezelf.   

 JEANNE                                  

Jeanne van de Loo Willems

Gewichtsconsulent / stresscounselor

jeanne@goedgewicht.eu

tel: 06 33834152

Ik ben aangesloten bij de BGN. Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. www.gewichtsconsulenten.nl kun je raadplegen voor vergoedingen

Samenwerking en contact heb ik met huisartsen, fysiotherapeuten, manueel therapeuten en verloskundige.

 

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in.

Uw naam (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)
]

Uw e-mail (verplicht)

Uw bericht

Toon a.u.b. dat u menselijk bent door de selectie van de auto.