Goed Gewicht

Over mij, Jeanne.

Even een klein stukje over mij zodat jij me vast een beetje beter leert kennen. Samen met mijn gezin woon ik in Heeze aan de rand van een mooi natuurgebied waar ik graag en vaak te vinden ben, wandelend met onze hond Max of fietsend over het uitgebreide heidegebied.  Soms maak ik samen met mijn man langere fietstochten met de mountainbike. Natuur is mijn passie. De natuur geeft zoveel energie en rust , daar kan ik opladen en ontspannen.  Vooral in de voorgaande jaren waarin ik naast mijn praktijk ook werkzaam was in de wijkzorg zocht ik vaak de natuur op.  In de jaren dat ik dat werk gedaan heb ( en dat is al heel lang ) heb ik  gezien en ervaren wat voeding voor negatieve maar  en ook heel veel positieve invloeden heeft op je gezondheid.  Daarbij komt dat  ik koken en lekker eten met familie en vrienden heel erg leuk vind en zo is uiteindelijk mijn passie voor puur natuur eten ontstaan. Puur natuur eten om  je zelf te voorzien van het allerbeste en het lekkerste eten om zodoende je lichaam en je geest maar ook je brein goed te voeden.

Deze waardevolle bevindingen, ervaringen en informatie doorgeven is een missie geworden. Het is heerlijk om te zien  dat mensen zich hierdoor steeds beter gaan voelen, ja daar krijg ik dan weer energie van.

Ruim vijftien jaar geleden ben ik de opleiding gewichtsconsulente gaan volgen maar dat je mind niet los te koppelen is van je lichaam en heel belangrijk is bij het vinden van de juiste balans was voor mij bij het starten van mijn praktijk 15 jaar geleden al snel duidelijk. Al snel ben ik een opleiding mindful eat trainer gaan volgen om zodoende eerder tot de kern te komen. Immers een symptoom bestrijden als je de oorzaak niet aanpakt heeft weinig zin. Aandacht is een onderdeel waar ik graag heel veel aandacht aan geef.

VERANDERING,  BEGINT MET AANDACHT”      Jeanne

Het nieuwsgierig blijven naar alles wat met voeding en gezondheid te maken heeft maakte dat ik een opleiding  orthomoleculair gewichtsconsulent  ben gaan doen. Hierdoor kreeg ik nog meer de bevestiging dat “voeding je medicijn kan zijn en je medicijn je voeding ”   Ook wat je hormonen allemaal voor je doen en vooral wat er gebeurd als je hormoonstelsel door stress, verkeerde voeding, crash diëten en medicatie  uit balans raakt. Door de juiste voeding help je de hormoonbalans weer terug te vinden.

“LAAT JE VOEDING JE MEDICIJN ZIJN EN JE MEDICIJN JE VOEDING”   Hippocrates.

 

” LAAT DAN JE KEUKEN                                                                  JE APOTHEEK ZIJN ”         

                                                   Jeanne.

 

Echter zeker zo belangrijk is om de oorzaak op te sporen waarom bijvoorbeeld afvallen niet zo gaat zo als je zou willen, hoe het komt dat je hormonen in disbalans zijn geraakt. Vaak is dat stress. Stress is de grootste stoorzender in je hormoonbalans. Om je hierin goed te begeleiden heb ik de opleiding stress counselor gedaan.

Met al deze bagage op zak zet ik samen met jou een route uit waarbij jij zelf het einddoel gaat bepalen . Samen met jou werken naar balans en rust. 

Mijn missie is kennis doorgeven van echte gezonde voeding. Samen met jou werken naar balans en rust. 

Werken aan een goed en gezond gewicht, een gewicht waar jij je goed bij voelt, een goed gevoel dat je uitstraalt. Je bent het waard !

       JEANNE                                                                                Jeanne van de Loo                                                                                                                                                        gewichtsconsulent/ stress counselor 

                jeanne@goedgewicht.eu.web174.hostingdiscounter.nl 

                tel: 06 33834152                                 

 

Ik ben aangesloten bij de BGN. Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. www.gewichtsconsulenten.nl kun je raadplegen voor vergoedingen

Samenwerking en contact heb ik met huisartsen, fysiotherapeuten, manueel therapeuten en verloskundige.

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)