Goed Gewicht

Bewegen

Afvallen wordt vaak in een adem genoemd met sporten en bewegen. Sporten en bewegen heeft heel veel positieve kanten en is zeker belangrijk wanneer je op een gezonde manier af wil vallen. Blijf wel goed voor ogen houden dat bewegen het afvallen goed ondersteunt maar niet op zichzelf staat. Wanneer je geen rekening houdt met de inname van je voeding dan moet je heel veel bewegen om gewicht te verliezen. Dit is bijna niet te doen. Afvallen gebeurd door 70% door het veranderen van je voedingspatroon en 30 % door bewegen.


Wist je dat je om
een pizza weg te verbranden je twee uur op hoog tempo moet fietsen.
twee glazen wijn je een half uur op hoog niveau moet hardlopen.
een punt appelgebak toch al snel een uur flink door stappen is,  naast je dagelijkse activiteiten.

Soms is het moeilijk om in beweging te komen. Wanneer je graag af wil vallen is het belangrijk dat je een soort van beweging zoekt die goed bij je past. Niets is zo frustrerend dan ergens mee bezig zijn in je vrije tijd wat je ‘moet’ of niet leuk vindt. Extra bewegen kan ook al door meer te gaan lopen, laat de auto wat vaker staan of pak meer de fiets. Tuinieren, ramen lappen en dansen zijn ook goede manieren om in beweging  te komen. Als je toch graag sneller je vet% naar beneden wil krijgen is krachttraining een goede manier. Laat je wel goed informeren bij een goede trainer of sportschool. Je houding is bij krachttraining erg belangrijk. Bewegen, gezonde voeding, rust en ontspanning? Breng ze in balans zodat het voor jou telkens fijn is om aan je gezonde leefstijl te blijven werken.

Soms heb je wat ondersteuning nodig om de balans te vinden. Daar kan ik je bij helpen. www.goedgewicht.eu     Succes,  Jeanne