Goed Gewicht

15 jaar! GoedGewicht, Goed in Evenwicht !

 

GoedGewicht bestaat 15 jaar !!!

Er is veel veranderd en na 15 jaar is GoedGewicht,  Goed in Evenwicht.

Waar ik als gewichtsconsulente begon met mensen begeleiden om af te vallen door dagmenu’s te maken, samen calorieën tellen en vooral uitzocht wat de beste en gezondste producten en recepten waren, ligt inmiddels de focus op de balans, het in evenwicht zijn.

Al snel na het starten van mijn praktijk ontdekte ik dat achter het voor de meeste cliënten te veel aan gewicht, meer was dan het gewicht zelf en dat was waar ik me in ging verdiepen, daar  wilde ik mee aan de slag  om te komen tot de kern.

Immers als je de kern niet aanpakt kun je de gevolgen blijven bestrijden maar blijft het probleem terug komen.

Door mijn opleiding Mindfull eat trainer en Stresscounselor, me bij te scholen en  cursussen te gaan en blijven volgen kan  ik steeds meer mijn cliënten in beweging krijgen. Om te ontdekken wat ze echt willen, wat het echte doel is waar ze naartoe willen werken. Te werken aan de emoties, die vaak door een te druk leven of de vele gedachtes niet meer gevoeld worden en daardoor te vaak verward worden met honger. Emoties en stress met al zijn klachten hebben invloed op je eetgedrag en je eetpatroon.        1 op de 7 mensen heeft tegenwoordig stressklachten.

Stressklachten zoals, hoofdpijn, vaak moe, een kort lontje hebben en vergeetachtig zijn kunnen een voorbode zijn van overspannenheid. Wanneer je hieraan voorbij gaat zelfs verder gaan tot burn out en depressie.

Stress heeft invloed op je darmflora en je darmen hebben weer invloed op je hersenen en hoe jij je voelt. Door deze klachten samen te onderzoeken, kijken waar de oorzaak ligt.

Door met mindfulness, aandacht en bewustwording en patronen te doorbreken komt er meer inzicht in je eigen kunnen en kracht.

Door te werken aan je Mindset leer je steeds meer jezelf zijn en het leven leiden wat jij graag wil. Hierdoor ontstaat er steeds meer rust in je leven en wordt de drang naar eten minder.  Je hoeft immers niet meer te vullen maar je gaat jezelf voeden. Overigens blijft gezonde voeding iets waar ik graag mee bezig ben en blijft een belangrijk onderdeel van het geheel.

Inmiddels zijn er al veel mensen jou voorgegaan en hebben dan niet het gewicht bereikt wat ze graag zouden willen maar voelen zich super goed, zijn weer blij met zichzelf en vinden dat uiteindelijk belangrijker dan het getal op de weegschaal.

Gedrag en gedachten trainen, dag na dag en keer op keer kost tijd en energie maar ik weet uit eigen ervaring dat het de moeite meer dan waard is.

GoedGewicht, Goed in Evenwicht, dat is waar ik nu na 15 jaar sta.

Niet alleen aandacht voor jouw gewicht, maar vooral heel veel aandacht voor jou in zijn geheel. Jou in beweging zetten naar een fijn leven, hoe heerlijk is dat ?   Jij  als uniek mens, jou gun ik een fijn leven toe.

Na 15 jaar is GoedGewicht , Goed in Evenwicht.

“Investeer in jezelf en je gezondheid, je bent het waard.”

Jeanne